HOG MOMENTS

Åben Garage 2
Så blev der igen afholdt Åben Garage og denne gang med flot solskin og pæne temperaturer - det betød ikke mindre end besøg af omkring godt 30 HOGér på velpudsede Harley-Davidson - Tak for et flot fremmøde og nogle hyggelige timer med hjemmebagte boller, Kaffe og lidt køligt til halsen.

Himmelbjerget
Lørdag 10 august var IKKE en dag hvor man kunne køre tørskoet rundt på en lille visittur til Himmelbjerget, - bare spørg vores nye og superhyggelige medlem Vytautas (Udtales "Vitas"). Han skulle kun tømme støvlerne et par gange undervejs :-)
Planen var at vi skulle starte med 14 M/K fordelt på 13 cykler. Da vejrguderne (i form af en meget flot regndans) gerne lige ville være med, blev vi reduceret til 13 M/K fordelt på 12 cykler. Helt fint, vi fortsatte trods et enkelt afbud og alle var klar til turen.
Efter en hurtig "hilsen på/krammeri " startede vi klokken 1000 og rettede snuden mod Tørskind Grusgrav, der nu efter den ordinære drift som grusgrav, over en 5 årig periode er blevet omdannet til en kulturpark med skulpturer af Robert Jacobsen og hans elev Jean Clarebout. Efter en kort introduktion og lidt vandren rundt i området forlod vi området med retning mod Silkeborg, hvor frokosten- sponseret af klubben - blev indtaget ved Jysk Musikteater. Jysk Musikteater er beliggende lige over for den så kendte "Hjejle-kiosk". Efter en supersandwich/flutes gik det efterfølgende mod Himmelbjerget hvor vi ankom 1315. Efter en kort historisk løgnehistorie/introduktion om området, efterfulgt af kaffe, is, og lidt til ganen tog vi igen - efter ca ca 25 minutter på stedet-  videre på ruten retur mod Brandrupdam. Vejrguderne var lige med igen og alle fik vasket cykler - igen :-).  I vejle forlod fynboerne selskabet og resten landede igen i Bramdrupdam som planlagt. Der blev hilst af og nu var det så hjem til privaten igen - altså efter at have hilst på vejrguderne igen igen igen :-) :-) :-)
Herfra skal lyde et TAK for hyggeligt samvær
Vi ses derude"
BH Ole

Åben Garage 1
Fredag den 12. juli 2019 var dagen hvor garagen skulle indvies med besøg af HOGér og lidt private venner - Åben Garage er valgt fordi det ikke nødvendigvis vil blive en fredag i tiden fremover, men bestemt af vejr og vind er tanken at byde ind til et par hyggelige kaffe timer sammen med HOGérne - lidt spændt på om der kom lidt besøgende her den første gang var jeg da bestemt også - vejret var lidt usikkert og vand var der kommet noget af først på eftermiddagen - det holdt fin og der blev rigtig flot besøg.

Kaffemaskinen kørte på højtryk - der blev tændt op i Grillen og min gode ven Anders der selv producerer rigtig gode pølser, stod for tilberedningen og serveringen - der var ros til de gode "pøller"

Tak til alle for et dejligt og hyggeligt fremmøde - også til Preben & Alice som blev og hyggede til de lidt mørke timer og fordi vi sammen fik holdt et lille møde med "Jack"  - det blev hyggeligt.

SYD Træf Ribe_2019
Med en kanon vejrudsigt foran os, var Chapter Jylland Syd igen vendt tilbage til dejlige Ribe Camping for at afvikle vort årlige sommertræf - temperaturer på op til 30 grader - dejlige og glade feststemte medlemmer gav grobund for et meget vellykket træf - med 51 deltagere.

Der blev indkvarteret i Hytterne og hurtigt var der små hyggegrupper ved husene på terrasserne og overalt i det område vi havde fået tildelt - der blev snakket og hygget - fredag aften stod på Grill menu ved poolen med gratis fadøl (alles livret) - lørdag formiddag var der fællestur med Erling som turleder med afgang kl. 11:00 ud forbi kammersluserne med en let sandwich frokost og derefter ned til indsejlingen ved kanalen i Ribe centrum - en flot syn når der kommer 50 mand på de flotte Harley - byen blev indtaget et par timer inden man vendte hjem til pladsen - der var stor ros til Erling for en dejlig køretur.

Lørdag aften stod igen på hygge med en lækker oksefilte menú fra Gredstedbro Kor og Hotel - rigtig dejlig mad med islagkage til dessert - mer hygge musik og dans til der blev lukket godt midnat.

Søndag var store krammedag - rundt til alle og sige tak for en dejlig weekend - Tak til alle for et flot fremmøde - godt humør og fed stemning - Ride safe.

Heldagstur Tyskland
Med Asger som turleder var der lagt op til en tur over grænsen - men med et besøg på Gråsten slot på vej ned -ned til, lidt Kongelig har man vel lov at være - som Asger udtrykker det - Dannevirke var det historiske islet på turen og lidt sejllads blev det også til. Som det ses på billederne måtte "lille John" erkende at der var en grund til hans ikke blev Garder - skilderhusene er simpelthen for små.

Director tur Bornholm 2019
34 HOGér på 25 Harley, indtog Bornholm, nærmere bestemt Allinge Sandvig i Kristihimmelfartsferien - nærmere tilgår ….

Historisk Heldagstur
Med 31 deltagere på 25 Harleyér var der lagt op til Historisk heldagstur, med morgen start hos Thorbjørn - Kaffe, rundstykker, basser, Underberg og det hele - stor opdækning med telt foran huset - flot så det ud med den lange række af velpudsede maskiner der forventningsfuldt stor klar til turen.

Den første del af turen handlede meget om vandudsigt og startede langs med de nærmeste strande - Hejsager, Kelstrup og Sønderballe. Herefter videre via Løjt Kirkeby ad småveje, hvor også den skønne snoede og skovrige “bjergvej” blev fulgt til Aabenraa. Turen gik videre på sydsiden af Aabenraa Fjord til Ballebro færgen til Als, hvor der var et kort stop.

 

Efter Ballebro var vi ikke helt færdige med de små, smalle veje. Turen gik helt ned til vandkanten langs Alssund, hvor trike’en ville få problemer, hvis vi mødte en bil. I Sønderborg fortsatte vi ned langs Alssund igen med fin udsigt til slottet og ad vejen nedenom Dybbøl Mølle hvor tysken angreb fra i 1864 og med et flot vue over Vemmingbund. Herfra var det slut med de små veje, men ikke med vandudsigten for turen gik ad den flotte Fjordvejen langs Flensborg fjord indtil Kollund, Kruså og til sidst Frøslevlejren.

 

Her var der arrangeret sandwiches med div. drikkevarer og der var afsat tid til at gå en tur rundt i lejren med de mange museer for at få inspiration til et senere besøg. Efter ca. 1 1/2 time var det blevet tid til turens sidste stræk. Området er generelt præget af kedelige, snorlige veje, men det var alligevel lykkedes at finde nogle mindre veje, som snoede sig en smule og med lidt skov at se på. Så turen gik via Tinglev og Hellevad indtil der blev drejet indover Bovlund, Branderup, Arrild og Arnum indtil Gram, hvor vi endte ved kafeen på slottet. Her var der mulighed for en forfriskning inden der blev hilset af efter en fantastisk fin køredag med godt vejr og humør, hvorefter deltagerne kørte hver til sit.

Harteværket 2019
- Det blev en kold morgen og trusler med sne frost om natten gjorde nok at nogen ikke meldte til - samtidig var det igen konfirmationsdag, så deltager antallet var ikke på højde med sidste år.

Men hyggeligt på Torvet i centrum - god musik og fælleskørsel til Harteværket klokken 12:00, hvor der var bod med pølser Øl/ vand og lidt musik - Tak for en dejlig dag til de fremmødte.

Egeskov 2019
Turen til åbning af Egeskov slot blev med nogenlunde vejr, 14 HOGér mødte op og der var fælleskørsel fra pendlerpladsen Middelfart for de som kom fra Jyllands siden - solen skinnede da vi nåede Egeskov - cyklen blev parkeret og vi blev hurtigt spredt blandt alle øvrige deltagere - en hyggelig dag.

Esbjerg Træf 2019
Endelig faldt påsken på et godt tidspunkt og det tegnede til at blive en super solskinsdag fra morgenstunden - det blev også hurtigt synligt på tilmeldingslisten til morgenbord ved Poul i Vejen - det største deltagerantal til dato - 44 tilmeldte HOGér var mødt frem i dejligt solskinsvejr.

Særlig positivt var det at se så mange nye ansigter mødt frem - Tak til jer og til alle fremmødte for at være med til at gøre også denne HOG dag til noget særligt.

Poul tog det som vanligt helt roligt - vi finder nok nogle stole til alle - og ja som sagt, det gjorde han - TAK til Poul og Junior for dejligt morgenbord - undskyld vi igen ikke spiste op.

Klokken 11:00 klar ti afgang mod Esbjerg i to kolonner - Lille John og Steen Riber tog teten med at vise os Vejen ind til Torvet og Esbjerg fra sin smukkeste side, en tur langs kysten og de luksuriøse villaer - Tak til jer for god vejvisning.

På Torvet var der på grund af vejret fyldt godt op - gaderne var fulde af folk - cyklerne blev parkeret i en sidegade og så forsvandt alle ud blandt hyggen og musikken i gaderne.

Tak for et flot fremmøde.

INTRO Møde 2019
forfatteren er på vej 

Generalforsamling 2018
Dette års generalforsamling blev igen holdt på den Gamle Låsby Kro og ca. 50 medlemmer var mødt op til et par timer med årsberetning - økonomi og aktiviteter på programmet.

Majoren Bjørn Solbjerg var gæst som repræsentant for HOG International.

Der var i år ikke det helt store på programmet - en lang beretning fra Director, et flot regnskab, en valghandling / genvalg på enkelte poster og afsluttende med et indlæg fra Viking Motorcycle Tours omkring ture i Europa og USA.

Jo der var en vigtig ting - overrækkelse og præmier for længst kørte kilometer:

Damer 1. plads Pernille Høxbro - 2. plads Alice Larsen - 3. plads Lone Jeppesen  --  Herrer 1. plads Laurids Rene - 2. plads Henrik Lehn - 3. plads Egon Thisted Nielsen og en lille ekstra 3. plads til Preben Larsen.  Se hvor langt de kørte nederst på hjemmesiden og i bilaget under medlemmer.

Tak til alle for et flot fremmøde og til alle medlemmer for jeres opbakning i det forgangne år, det har været fantastisk.

Løvfaldstur 2018
Den 14 oktober var dagen hvor Jylland Syd, traditionen tro, havde lagt Løvfaldsturen - som på en gang afslutter køresæson 2017/2018, men egentlig også starter 2018/2019 idet vi jo har kalenderår september-september.

Stig, Åge, Linda & Pat havde sagt ja til Activities Officer, at den dag ville de godt afvikle, hvad ingen på det tidspunkt havde en anelse var, at dette års Løvfaldstur fik den allerstørste bevågenhed og tilmelding på en Heldagstur i Chapter Jylland Syd regi - 61 deltagere blev det til - super flot opbakning - 48 Harley-Davidson motorcykler - et helt igennem fantastisk syn og hvilken lyd, når de kom brølende gennem landskabet.

Åge som havde uddannet sig til pilot - med droner, var placeret strategiske steder på ruten og optog film når de mange glade mennesker og flotte maskiner kom rullende.

Vi mødtes hos Linda & Stig - som havde ryddet maskinhuset og gjort klar med et overdådigt morgenbord, rundstykker, kaffe, juice, ost, pålæg mm. samt en lille skarp til den "dårlige hals" - alle naboer i omegnen var støvsuget for borde og stole så alle kunne få en plads - stort arbejde var der lagt for dagen.

Afgang i to kolonner ud forbi Legoland op gennem Vejle Ådal og kort Pitstop hos Bindeballe Købmandsgård - Peder Lodberg og Poul Rasmussen var udpeget som kolonnefører, så der var godt styr på tropperne - Linda havde en kolonne som Turleder og Stig den anden kolonne - videre mod Vintagefarm i Brørup, hvor Michael og Rikke bød på Grill pølser og hjemmelavet kartoffelsalat inden de viste farmen frem - alt fra gamle biler, brandbiler, helikopter, kanoner, symaskiner, motorcykler, knallerter, bådmotorer, flysæder fra 1. klasse, ja der var nok at kigge på.

Afsted på sidste halvdel af turen gennem smuk og solbeskinnet natur mode Vesterhede hvor Åge og Pat også havde støvsuget nabolaget for borde og stole - her var der kaffebord, æblekage og hjemmebagt, uhmmmmm, det var en dejlig afslutning på en rigtig flot dag i Jylland Syd regi - TAK til alle der planlagde og gjorde dette til en uforglemmelig dag - TAK til alle for et enormt og FLOT fremmøde.

Sæson afslutning 2018
Dette års afslutning hos vores Dealer, Custom Cycle Harley-Davidson i Rødding, var fra dagens start særdeles velbesøgt - flot fremmøde over hele dagen og masser af stemning på pladsen omkring morgenkaffen, rundstykker - Grill pølser og senere god musik fra Dealers band.

Der blev snakket omkring alle de fantastiske gode sommer dage 2018 har bibragt os og de mange gode ture i ind og udland.

Tak til vores dealer for en god sæson og support til vort Chapter HOG Jylland Syd, Tak til alle for et flot fremmøde.

Danish Chapters Meeting 2018
Dette års DCM 2018, var året hvor der for første gang deltog HOG venner fra de Nordiske land, Norge og Sverige, i alt 200 deltagere var med til at gøre dette arrangement til det hidtil største i Danmark.

Vestkyst Tur
Med Roadcaptain Peder Lodberg som turleder var der lagt op til en unik heldagstur med afsæt fra Korskroen og op langs Vestkysten, Nymindegab, Hvide Sande, Ringkøbing Fjord - 24 friske HOGér var mødt op trods vejret dagen før var i kaos med regn og blæst af stormstyrke - der var varslet lignende tilstande denne lørdag og vi havde drøftet muligheden for at gå ind i historien og aflyse vort første arrangement - men Nej, vi fastholdt og troede det bedste - Køreturen kom da også tørskoet i gang, men der gik ikke lang tid før vi fik de første bølger ned fra oven, der kom vand - igen en periode med tørvejr og godt på vej mod Hvide Sande så fik vi mærket det hårde Vestkyst vejr, silende regn der prikkede som nåle, vind der nær havde blæst os af vejen men vi ankom til Marinaen og spisestedet i Hvide Sande i tørvejr inder der igen kom masser af vand - vi nående indenfor våde og lidt kolde, der kom gang i tæpperne rundt ved bordene - vi indtog en herlig middag, stjerneskud eller pariserbøf med dertil hørende væske og et pænt tilskud til middagen fra vort Chapter Jylland Syd - Tak for det - mætte og igen positive drog vi ud på turens sidste del med slut ved Korskroen hvor der blev hilst af inden alle kørte i hver sin retning mod hjemmet - TAK til Turleder Peder for en dejlig og "strålende" dag - Tak til alel jer der mødte frem og trodsede vejrudsigten og det lidt barske klima - Vi fik da trods alt endnu en dejlig HOG køredag.

Prag 115ÅR
I dagene 05. - 08. juli 2018 blev Harley-Davidson 115 års jubilæum og H.O.G. 35 ÅR, fejret med glamour og maner i det smukke PRAG.

Et stort flot og godt opsat arrangement, der har efterladt masser af indtryk og minder hos de deltagende, rammerne for træf pladsen var i top.

Chapter Jylland Syd var rigt repræsenteret, en gruppe på 15 deltagere var samlet syd for Prag på et dejligt Hotel, hvor vi hyggede og nød hinandens selskab når vi ikke var på træfpladsen.

Andre havde valgt indkvartering tættere på, men jeg tænker ud fra dem vi mødte at vi måske har været en tyve, femogtyve stykker.

Til alle jer der ikke deltog har vi en hilsen med hjem fra Majoren, Regional Manager Bjørn Solbjerg, der som sædvanlig var begejstret for at møde og hilse på de Danske HOGér.

Tiden blev også brugt til et besøg i den gamle bydel og Ja, Prag er helt sikkert et eller flere besøg værd, der er masser af muligheder og masser af indtryk og kultur.

Søndag morgen var det så tid til afgang i flere grupper - flere havde valgt at fortsætte ferien, Alice& Preben mod Gibraltar, Mette & Johni mod Nordkap, Klaus & Marianne til Frankrig og resten, ja vi tog de 926 kilometer i et hug mod skønne Danmark, fyldt op med gode indtryk og godt kammeratskab.

Tillykke Harley-Davidson og Harley Owners Group (H.O.G.) med de henholdsvis 115 ÅR og 35 ÅR, fra HOG Chapter Jylland Syd

NB: Som det kan ses af billederne fik vi vort eget jubilæumsflag tildelt, da vi var tilmeldt som en større gruppe.

SYD Træf Nibe Camping
Med 4o deltager afholdt Chapter Jylland Syd sit årlige sommer træf, denne gang på Nibe Camping og igen, igen med et fantastisk sommervejr.

Ingen tvivl om at vejret smittede af på de mange glade HOGér - straks var nøgler udleveret og hyggen begyndte i Hytterne og på terrasserne rundt i området - fredag aften stod på Grill med mesterkokken Erling som Chief og det var et overdådigt måltid som blev indtaget med diverse væskelignende genstande.

Lørdag stod på Charity kørsel ved American Days på Gammeltorv i Ålborg og der blev kørt en del penge ind som går til Dansk Hospitalsklovne - Tak for indsatsen.

Lørdag aften var festaften med musik og dans - 4 retters mad som vi ikke kunne spise og ud af - men det blev rystet på plads da Fynske Ramasjang gav den gas fra kl. 21:30 og frem til godt midnat.

En dejlig weekend i godt selskab var slut og næsen peger hjemad - Tak til alle for et flot fremmøde - tak til alle som hjalp på den ene eller anden måde og fortsat god sommer.

Heldagstur Coast to Coast
Lone og John stod for denne lørdags heldags tur, Coast til Coast og med tidlig mødestart ved MC Donald i Middelfart - 35 deltagere var tilmeldt dagens tur og det var bestemt ikke solskin der manglede, 27, 28, 29 grader bød dagen på, puha, det var godt vejr.

Første halvdel af turen på ca. 125 KM, bjergetapen og sving etapen forløb var helt fantastisk og forløb helt uden problemer og med mål ved Kviesø. Pandekagehuset var der lagt op til en hyggelig frokost og en kold Øl, ved søen i dejligt HOG selskab.

Etapen over middag efter betalt HOG Jylland Syd frokost - gik mod Blåbjerg plantage og et udsigtspunkt der lige krævede sin mand/ kvinde at komme op til - hold op der var mange trapper - så afsted mod Hennestrand - det var et flot syn da vi kom kørende ind gennem turistområdet i Henne og ned mod kiosken ved stranden hvor der blev lejlighed til at nye en kop kaffe, en Is, en kold vand og ikke mindst en dejlig udsigt udover stranden.

Sidste del gik af skovveje gennem flot natur mod John og Lones ejendom med parkering på pladsen - der var godt gang i grillen og der var kolde Øl, vand klar til de varme kørere - en hyggelig men også lang køredag blev igen hakket af i kalenderen -

Stor Tak til Lone og John for en flot tur, velgennemført arrangement og dejlig hygge hos jer sidst på dagen.

 

Chapter 1AROS 20ÅR
Lørdag den 09. juni havde Chapter 1AROS valgt at afholde deres 20 års fødselsdag/ jubilæum - dagen startede med morgen kaffe og rundstykker fra klokken 10:00 og vi var nogle stykker fra Chapter Jylland Syd der var taget afsted til Århus for at lykønske og hilse på - gaven blev overrakt sammen med en lille tale til Director Kjeld Thyregod, inden vi igen returnerede for at deltage i vores egen planlagte heldagstur.

Heldagstur Årøsund
Lørdag den 26. maj var der heldagstur med opstart på Årøsund Havn, med morgen kaffe og rundstykker.

Dagens program var et indblik i historien fra 1. verdenskrig og de forsvarsværker der fortsat ligger tværs over det sønderjyske land - Klaus havde sat sit grundigt ind i historien og indledte en "længere" forelæsning på toppen af den første Bunker i kanten af Årøsund med afslutningen - og med disse ord erklærer jeg turen for åben - nu var vi klædt historisk og oplysningsmæssigt på til tuen rundt i landskabet.

Jeg tænker det er den første tur i HOG regi, hvor deltagerne fik gået og gået og gået langs skovstier ind i krattet op på bakker, ned af bakker, ind i kolde og våde beton "huler", men dette til trods var der hele dagen igennem stort smil på alle læber, jo vi ble oplyste og beriget og fik en viden som ikke mange anede eksisterede - ? var der fortsat levn fra 1. verdenskrig - ja i sandhed er der det.

Med Marianne som følge bil/ backup fik vi serveret dejlige/ lækre sandwich og kolde drikke på en sommervarm P-Plads omgivet af masser af får og lam - solrigt var det, 25 til 28 grader.

Dagens sidste stop på toppen af now where blev noget anderledes - der opstod ventetid, vi var blevet lovet Kaffe - intet skete - men så pludselig kommer der en sort Passat op af grusvejen, Pernille havde fået sin forældre til at lave kaffe i spandevis og medbragte to store kagemænd - hmmm, en surprise til fødselaren, Director Henrik Lehn som denne dag fyldte år - det var hygge - stor tak for dette indslag og STOR Tak til Klaus og Marianne for en fantastisk køredag, flotte ruter, historisk indsigt - og tak til alle medlemmer som mødte op og gjorde dagen vellykket.

Usedom
En helt fantastisk Kristi Himmelfartstur til Nordtyskland/ Polen er netop overstået med deltagelse af 16 glade og opstemte HOGér, heriblandt var det særlig dejligt at se helt medlemmer som ikke så ofte er med på vores ture og jeg er sikker på de hyggede sig i det fælles selskab.

Vi havde fundet en lille landsby med en beværtning og nogle feriehuse hvor hyggen blev rodfæstet - tæt derpå viste der sig at ligge et gammelt slot, indrettet til Hotel og restaurant, hvor vi fik lejlighed til at nyde en af vore solrige og skønne aftener.

En smuttur til Polen på promenaden og et kig på masser af sandstrand, blev det også til og eftermiddagene var som vanligt i rigtig HOG hygge stil, med fælles borde i det fri og en enkelt kølig.

Lidt teknisk snilde blev der også brug for, da Lars Harley pludselig ikke længere ville starte - tændingskontakten og ledningsnettet nedenunder var stået af - vi fik fixet en løsning, så der kunne startes via sammenlægning af tre ledninger og Lars og Anni kunne fortsætte med på turen - det blev dyrt for Lars i kolde pils da vi kom retur til Alte Schmeide.

Tak til alle deltagere for en super fed og hyggelig lang weekend, det var en rigtig god oplevelse.

Køreteknisk Randers 2018
Søndag den 06. maj blev en dag med rigtig flot vejr - 23,5 grad nåede dagen op på, så det var nogle friske og ivrige elever der mødte frem til endnu en Køreteknisk lektion på Randers Køretekniske anlæg under særdeles kyndig vejledning af Jens Ole Skovbo.

Det var et overflod af tekniske betegnelser og visdom der ramte os i teori lokalet - Gaskontrol - Kontrastyring - Bremseteknik - APEX - nedlægningsvinkler - vægtforskydning - etc.......

Al teori blev omsat i praktiske øvelser og ja det var ikke lige let, med de store maskiner vi triller rundt på, især keglerne og 8 tals kørsel gav udfordringer, men der blev gået til stålet i bogstaveligste forstand - flere var lige i pitstop og tilse fodhvilere, støtteben, udstødning og hvad der nu ellers havde haft kontakt med asfalten rundt i svingede.

Betydning af og konsekvensen af en hastighedsforøgelse med "bare" 10 KM, blev testet og viste straks at man kører direkte ind i "muren".

Det var nogle trætte men positive og helt klart bedre kørere der sidst på eftermiddagen takkede af og kørte hjemad, stadig med høj sol af den gamle hovedvej.

Tak til Jens Ole for kompetent og grundig undervisning og til alle jer der mødte op og gav den fuld gas.

AMC-93 25 ÅR
Lørdag den 05. maj blev dagen hvor AMC-93 i Esbjerg holdt åben hus i anledning af deres 25 års jubilæum - alle sejl var sat til, fest telt og Live musik, grill mad og kølige drikke. En del HOGér havde lagt turen forbi, for det var i sandhed et flot og solskinsrigt vejr denne lørdag. Tillykke til vores venner i Esbjerg - håber i også havde en rigtig god aften fest.

Harte - Kolding City
Det blev en succes - Harley klubben i Harte havde sammen med andre klubber arrangeret et træf i City - første år blev ubetinget en succes med mere end 250 deltagere.

Egeskov 2018
Dagen tegnede grå og overskyet, men det viste sig at der var positiv stemning blandt landets mange Bikere -ca. 5700 Bikere kørte ind på plænen i Egeskov og derudover godt 2000 besøgede.

 

Som det fremgår af antallet var det en succes og der var sort af cykler og  Bikerer.

BurnOut Madsen
Vi gjorde det - et pludseligt opstået og impulsivt ar arrangement tog langsomt form da Madsen foreslog at vi kunne mødes hos ham i "baghaven" til en tår kaffe, Øl, Vand, samt en pølse på grillen - det skulle være helt  impulsivt og alligevel tog det det på få dage form som et ordinært HOG arrangement -de kom over 35 Harley cykler og lidt flere deltagere - vi må sige at det blev en helt klar og uforbeholden succes som vi håber andre vil tage op og indbyde til et lignende arrangement ..............STOR STOR TAK TIL Åge for initiatiivet.

Sæson start Dealer 2018
Endelig, endelig var der blevet lovet sol og godt vejr, 15 til 18 grader og vindstille, saltet var i ugens løb skyllet af vejene, det så rigtig positivt ud frem mod lørdag hvor sponsoring Dealer Custom Cycle Harley-Davidson holdt åben hus i Rødding, cyklerne skulle endelig frem.

Morgenkaffe og rundstykker kl. 10:00, Jylland Syd havde opsamling ved Karoline og Rastepladsen ved afkørsel 65 Kolding - vi ankom ca. 10:10 og der var allerede rigtig mange fremmødte - på plads med cyklerne, hilse på alle de glade bikere der endelig havde fået cyklen frem igen - frem til kaffe og rundstykker, jo der blev hygget fra starten og der blev snakket og snakket.

Det vælter fortsat ind med nye Bikere, klokken nærmer sig Ølve og grillen er i gang, køen er mega lang - der blev serveret ca. 800 store grill pølser så der var et stort og talstærkt fremmøde i Rødding.

Der var gang i butikken, købelysten var tilstede og Jens og crew havde sit og se til.

Dejligt at se så mange HOG Jylland Syd deltagere bakke op om vores Dealer, flot fremmøde - kalenderen er fyldt fra nu med lutter gode aktiviteter, så tilmeld dig allerede nu, Ride Safe, vi ses på landevejen.

 

Esbjerg-Vejen 2018
Det traditionelle morgen bord hos Poul i Vejen var klar til vores sæson start med, normalt, efterfølgende træf i Esbjerg - men Nej, vejret var på ingen måde med os, sne, sjap, kolde og salte veje var hvad vi blev mødt med, igen i år - mon der snart er noget Esbjerg træf på en skærtorsdag ??

Dog var der en sej Biker der trodsede vejret, i sne og frost - min cykel skal ud, det siger kalenderen og sådan var det også for Thorbjørn - mon han stadig står og vasker sin Harley ??

Vi ca. 30 stykker havde dog et par dejlige timer hos Poul der havde dækket op med det helt store morgen bord, kaffe, mini pandekager/ sirup, rundstykker, ost marmelade, æg og bacon, pølser, helt overdådigt - STOR TAK til Poul for at afholde dette arrangement.

Efterfølgende billeder fra Torvet i Esbjerg viste at der var flest Politi Motorcykler på Torvet.

Disko & Doctor Feel Good 2018
Lørdag den 17. marts var 4. års dagen for vort traditionelle Disko aften i Vesterhede, et fantastisk sted med rigtig gode rammer.

33 friske deltagere var tilmeldt dette års Disko, heriblandt flere nye, så der var nok en forventningstemning om hvad var nu det her for noget, de HOGér havde fundet på - jeg kan sige uden at blinke, at alle hyggede og havde en fantastisk aften.

Der blev serveret dejlig mad af vort super personale, der aftenen i gennem sørgede for at alle havde noget i glassene og på tallerknerne - Tak for godt arbejde til jer.

Vores Disko konge, Åge havde taget det store  slæb og med god hjælp fra Stig og Freddy var der igen gjort klar til en musiknydelse med de gamle plader - der blev også plads til vores lille musik konkurrence med glade vindere til følge.

Efter hovedretten mødte vores huslæge, Doctor Feel Good op og gav et sjovt og lattermildt indlæg om forskellen på mænd og kvinders hjerner - det gav stof til eftertanke - Tak fordi vi fik rørt lattermusklerne.

Tak til alle for et dejligt fremmøde og det medbragte høje humør vi glæder os allerede til jubilæet i 2019, hvor datoen lige nu er reserveret til den 16. marts.

Director Meeting HOG DK
I weekenden den 17. - 18. februar 2018, var der indkaldt til Director meeting på Gammel Skovriddergård i Silkeborg. Det var vores Regional Manager Bjørn Solbjerg der stod for indkaldelse og møde dagsorden.

Deltagerne var de tre Danske HOG Chapters, Chapter Copenhagen, Chapter 1AROS og Chapter Jylland Syd, med i alt 12 deltagere.

Bjørn gav en status på Harley og HOG organisationen - medlemsstatus og udvikling i de enkelte lande - opfølgning på HOT Officer kurset i Holland og info om næste HOT kursus som bliver i England i 2018.

Igen kunne Bjørn berette at Danmark altid blev fremhævet som det land der har den største fremgang.

INTRO Møde 2018
Dette års INTRO var nok et af de største i flere år - godt 60 morgenfriske deltagere var mødt frem til kaffe og rundstykker, med efterfølgende introduktion fra bestyrelsen.

Director præsenterede dagens dagsorden og efterfølgende den nye bestyrelse og deres funktioner - deltagerne blev introduceret for H.O.G. som organisation og hvordan den fungerer i praksis.

Hver af officer funktionerne gennemgik deres ansvarsområde og det de pt. arbejdede med. Nicki fra Mondux (Gjensidige Forsikring) gav et indblik i dette samarbejde og løftede emnet omkring ulykkesforsikring.

En god spørgelyst prægede dagen, som sluttede med et ønske om en god kommende sæson.

Generalforsamling 2017
Generalforsamlingen blev afholdt på Låsby Kro og der var det hidtil største antal medlemsdeltagere til en GN, 58 var mødt op.

Vi havde fornøjelsen af et besøg af Regional Manager "Majoren" Bjørn Solbjerg.

Dagsordenen indeholdt godkendelse af regnskab, budget og kontingent, bestyrelsen havde lagt ændringer til nye vedtægter frem og så var der jo selve valget som bla. bød på valg af ny Director, Assistant Director, Treasurer, Membership, Activities Officer, 2 suppleanter og bekræftet valg af Secretary, alt forløb helt problemfrit og med stor applaus fra generalforsamlingen.

Efter GN var det tid til at åbne sløret for hvem der havde kørt flest kilometer i Dame og Herre rækken, det er jo altid spændende at se hvordan sæsonen er gået og hvem der skal have pokaler og gavekort - se resultatet på forsiden, nederst.

Efter en vellykket Generalforsamling, havde Thorbjørn Salminen et indlæg om sin MC tur / kanalrundfart i Tyskland og dagen sluttede med et dejlig koldt glas fadøl og hyggesnak, inden alle drog hjem på vinterhi.

Sæson 2018 står næsten for døren og vi gør os klar til endnu en dejlig HOG Jylland Syd sæson - Tak for et flot fremmøde og fantastisk opbakning - Ride safe and have fun -

HOG HOT BUN Holand
Sponsoring Dealer Jens Müller og Assistant Director Henrik Lehn, deltog i HOT BUN 2017 i Holland - HOT BUN står for = HOG Officer Training, BU = Benelux landene Holland, Belgien,Luxemburg , United Kingdom (England, Scotland), Norden (Norge, Sverige, Danmark, Finland, Island) - formålet er at bringe Chapterne sammen for bla. at netværke, udveksle erfaringer omkring det at drive et Chapter - problemstillinger etc. - der var fælles forum hvor de overordnede linier blev trukket op og så var der work shops hvor vi skulle mere i dybden med diverse emner - Jens og Jeg deltog i følgende work shops = Dealer/ Chapter relations ship Building - Ladies of Harley - Chapters Operations and management.

Det var fire udbytterige dage hvor vi udover debatten i de enkelte work shops, fik tid til god og konstruktiv netværks dialog med bla. et Hollands Chapter -Limburg Chapter - måske kan vi mødes med dem, de har 25 års jubilæum næste år, og vi er allerede indbudt.

Så kort sagt, så er vi fyldt op med ny og konstruktiv energi som vi gerne omsætter i praktisk handling i vort dejlige Chapter, Jylland Syd.

 

Tour De Midtjylland Løvfald
Tour De Midtjylland, eller årets sidste fællestur - Løvfaldsturen tog sit afsæt fra Ejer Bavnehøj - der var opsamling fra tidlig morgen i Odense, Middelfart og Skærup og afsted gik det i kolonnekørsel til Ejer Bavnehøj.

Det var en fornøjelse at byde velkommen til 44 friske HOG Jylland Syd medlemmer, stort og flot fremmøde - for et enkelt par var det dag to de mødte på Ejer Bavnehøj, de holdt der også lørdag og havde taget fejl af dagen .................

Activities Officer Poul Rasmussen havde planlagt en tur på ca. 130 KM i det Midtjyske område - en tur med masser af historisk indhold, flot natur, dejlig Burger på Hotel RY og et meget spændende besøg hos nogle Morgan freaks ..............

Tak til Poul for et godt arrangement - Tak til alle fremmødte for en dejlig dag og Tak for en god sæson 2017 - Ride Safe and Have Funn.

Lyserød Lørdag
Kræftens bekæmpelse holdt Lyserød Lørdag på Torvet i Tønder - målrettet mod brystkræft - det tegnede ikke positivt ugen op til, vejrguderne holdt stand hvad angik varsel om regnvejr og de fik desværre alt for meget ret.

Til trods herfor fastholdt vi vor deltagelse i den gode sags tjeneste og der mødte 12 HOGér op - mange våde, da de havde haft en lang køretur til Tønder - men vi startede med at mødes hos Asger på kyllingefarmen og fik en dejlig kop kaffe med en lille skarp til - det gav varmen inden vi skulle møde ind på Torvet.

Ved ankomst til Torvet var der nogen der ventede på at få en køretur på de stor Harley cykler - det var klart at vejret havde holdt mange hjemme. men vi fik kørt nogle ture med såvel voksne som Børn og ingen tvivl de fik en rigtig god oplevelse.

Kræftens bekæmpelse havde indrettet en tom butik til deres kampagne - her var der kaffe og kage til alle besøgende.

Det blev alt taget i betragtning en dejlig dag - vi kom og var med til at gøre en forskel - STOR TAK til alle HOGér for fremmødet.

Sæsonafslutning 2017
Det blev en lørdag der fra tidlig morgen viste sig fra den noget fugtige side - himlen åbnede sig og mange på vej til sæsonafslutning hos Dealeren i Rødding fik godt med vand.

Det afholdt dog ikke de seje Harley kørere fra at møde op til morgen kaffe og rundstykker - og det afholdt heller ikke mange i at komme i bil, for at støtte op om arrangementet.

Der blev hygget handlet og udvekslet minder fra den nu snart forgangne sæson og fra middag blev der fyret op under "Husorkestret" D.O.D.XL som gav den max gas til de mange fremmødte.

Tak til de mange HOGér der viste flaget og støttede op om vores Dealer.

Danish Chapters Meeting 2017
Danish Chapters Meeting, eller Danish HOG Meeting som det fremgår af HOG International kalenderen, blev i år afholdt i fantastiske rammer med skøn natur på Kysthusene i Gilleje - ca. 150 deltagere fra de tre Danske Chapters deltog i festivitasen, hvor vi også samtidig fejrede HOG Chapter Copenhagens 15. års jubilæum.

Det var fra første øjeblik en succes oplevelse - lørdagens bød på fællestur opdelt i 5. kolonner med omkring 20. Harley i hver - Jo det var noget af en parade der kom gennem de mange Nordsjællandske byer - en flot og velafviklet tur, med enkelte byger.

Eftermiddagens program var musisk underholdning ved Kystcafeen helt ned ved strandkanten og der var pølser og drikkevarer til de sultne.

Festaftenen blev gennemført i restauranten, hvor vi også fik lejlighed til at alle vore sponsorer, for uden dem, ville et sådant arrangement ikke kunne gennemføres til de meget fornuftige priser - Tak til sponsorer - Caps Århus/København, Custum Cycle Harley-Davidson Rødding, IdWorks, BSCHTECH v/ Benny Carlsen og vort Forsikringsselskab Mondux.

Der var tale og uddeling af gaver til jubilaren - se foto de taler for sig selv.

Aftenens musikprogram og festlighederne blev igen holdt ved kystcafeen, hvor Tamra Rosanes gik på scenen omkring klokken 20:00 - Der blev hygget og festet og søndag morgen drog alle igen hjemad med endnu en fantastisk HOG oplevelse i rygsækken.

 

Charity Troldkærskolen
Custom Cycle Harley-Davidson havde bedt sit Chapter om at møde op på Troldkærskolen for at vi sammen kunne give de unge mennesker en oplevelse omkring om det at køre Harley.

Der blev introduceret og fortalt lidt om HOG lokalt og på Verdensplan - lidt omkring Troldkærskolen og det arbejde de udfører. Så blev det tiden til at få de unge mennesker op bagpå og få trillet en tur - det gik ganske fint og tror nok nogen fik sig et par ekstra ture .......... lige efter alle ture var slut fik vi et par dejlige solskinsbyger - Troldkærskolen havde efterfølgende inviteret på grill pølser og dejlig kartoffelsalat, samt varm kaffe - TAK til alle HOG´er for at have givet de unge en god oplevelse.

Blomsterfestival Odense
Heldagsturen på Fyn, tog sin begyndelse i Blomsterfestivalen på Flakhaven i Odense ................

Heldagstur Brørup

Turen startede med 21 morgenfriske deltagere til morgenkaffe hos Lilly og Erling i Brørup. Efter morgenkaffen kørte vi kl. 10 i silende regn. Første stop var ved Tirslundstenen i Tirslund Plantage. Stenen er Danmarks næstestørste sten med en omkreds på 16 meter.
Herefter kørte vi ad små veje til Kammerslusen ved Ribe. Slusen blev bygget 1912 og udligner tidevandsforskel i Vadehavet.
Dernæst fortsatte turen til Baldersbæk Plantage, hvor vi efter en kort spadseretur kom til Villa Baldersbæk. Dette blev bygget af en af datidens rigeste mand grosserer Holger Pedersen fra København. Villaen bruges stadig som sommerresidens for efterkommere af Holger Pedersen.
Turen fortsatte så til Hovborg Kro, hvor vi fik serveret en veltilberedt æggekage ad libitum.
Efter frokosten var det blevet tørvejr. Ca. halvdelen af deltagerne valgte at fortsætte turen til Sønderskov Slot i solskin. Efter en tur gennem folkehaverne ved slottet fik vi kaffe, og turen sluttede her.

 

Jylland Syd Træf Ribe
nærmere tilgår om dette års fantastiske træf ......................

Koldkrigsmuseum
En pludselig opstået tur - avisen annoncerede at der var åben hus i anledning af Koldkrigsmuseum Langelandsfortets 20 års jubilæum og samtidig Frømandskorpsets 60 års jubilæum - turen blev slået op og vi blev da en pæn flok der drog mod Bagenkop.

Gratis adgang - krigskakao og røde pølser var en del af programmet - vi fik et indblik i en verden fra den kolde krig på et velholdt "museum" - vejret var flot og vi havde en hyggelig dag.

Fyns Tur
23  deltagere var mødt frem ved Det Hvide Pakhus i Fåborg, klar til en dejlig tur langs den Fynske sydkyst - Lars Schjoldager havde planlagt turen til mindste detalje, med historiske indlæg og fortællinger på den enkelte wavepoint - mod Nab, Strandhuse, Ballen, Rauntzausminde, og videre langs kysten mod slut punkt i Nyborg, hvor vi indtog en "mega" Burger i hjemmelavet top kvalitet.

Tak til Lars for en veltilrettelagt tur og berigende info.

 

Otterndorf Tyskland 2017
28 HOGér på KristiHimmelfarts tur i Otterndorf Tyskland ......................mere tilgår

State Prison Paradetur
Chapter Jylland Syd var igen ansvarlig for afvikling af Paradeturen under Horsens State Prison .................

Køreteknisk Kursus Randers
Så blev det endelig dagen for et Køretekniks kursus på banen i Randers - 16 morgenfriske og forventningsfulde HOGér var mødt op til dagens arrangement.

Jens Ole som var Instruktør på kurset gav en teoretisk gennemgang at de ting som er i spil når vi har fart på Motorcyklen - det var en lærerrig og indlevende gennemgang med udgangspunkt i eksempler og medinddragen af eleverne, så elementerne var teoretisk velbeskrevet inden de praktiske øvelser på banen.

Opdelt i hold blev vi præsenteret for øvelser på banen omkring, styre, bremse, undvige og der blev holdt godt til da øvelserne og teorien blev testet i praksis - JO, Harleyér fik i den grad sine udfordringer rundt på banen og de mange øvelser.

Dagen vekslede mellem teori og praktik og alle har uden tvivl overskredet deres comfort zone og opnået nyttig viden og lærdom, som på den lange bane gavner og udvikler den enkeltes køreegenskaber på de mange ture rundt i landet.

Tak til Jens Ole for en særdeles  kompetent undervisning og en meget lærerrig dag - Tak til Headroadcaptain  Kaj Jørgensen der gjorde det muligt at få aftalen på plads og til vort Forsikringsselskab  Mondux for deres bidrag til at gennemføre dagen.

Egeskov 2017
Ugen op til Egeskov turen havde været blandet af regn, slud, frost og i det hele taget mindre godt vejr - lørdag morgen startede da også med et par korte solskinsbyger inden afgang fra Odense kl. 08:45 og til Middelfart hvor den store opsamling var aftalt til.

Jeg holdt lidt øje med telefonen for at se om det "væltede" ind med afbud - men Nej - som vanligt holder man fast i en aftale i Jylland Syd - er der planlagt en tur, så møder man op.

Omkring 20 HOGér, inkl. et par gæster mødet op ved Skovhuset, til dette års anden HOG tur - dejligt at se et flot fremmøde af ganske nye medlemmer og den gamle skare. 

Headroadcaptain Kaj Jørgensen havde styr på turen mod Egeskov af dejlige Fynske snoede veje - et par opsamlinger undervejs blev det også til - dan vi kørte ind på området, så det umiddelbart lidt tomt ud, men vi kom over bakken og så var der Motorcykler over et ganske stort område - som noget nyt, havde man i år indbudt udstillere og det var indtrykket at dette var et godt initiativ og skabet en god fornemmelse at et Biker Træf.

Det blev til nogle hyggelige timer på, i og omkring slottet, inden hjemturen klokken ca. 15:00 - Tak for en dejlig dag og et flot fremmøde.

NB: Velankommet til Egeskov, benyttede vi lejligheden til at overrække/ udnævne Erling Christensen som ny Roadcaptain - Velkommen i "flokken".

Esbjerg Træf 2017
Kuling fra vest, byger med risiko for hagl, 5-10 grader, tidlig op, nypudset cykel  - og en dejlig varm kvinde i sengen!!!  Vejen er jo brolagt med dårlige undskyldninger til bare at blive hjemme. Og motorcyklen, lyden, kammeraterne, vind i håret og friheden vandt naturligvis.  Lidt koldt, men vi slap for nævneværdig regn – dog nok til at vi skal i gang med at pudse igen (hvorfor findes der ikke en automatisk vaskehal til motorcykler).  
Skulle ind og tanke i Ribe, hvor vi fik selskab af en anden motorcykel – politiet. Og jeg endte med en bøde på 1000 kr. for min nummerplade på siden, og Arthur var tæt på, fordi hans nummerplade havde en lidt forkert vinkel på bagskærmen, og begge cykler blev tjekket over radioen.  Så var det jeg tænkte – skulle være blevet hjemme. Der var meget politi ude denne dag pga. træffet, ved ikke hvorfor, vi er da så fredelige. Mødte dog en del banderelaterede, så måske derfor. Eller bare ren chikane.
 
Lidt forsinket pga. ham den emsige, ankom vi til Vejen,  Poul`s dejlige hus, et fantastiske morgenbord – nærmest en brunch – der manglede ikke noget. Tak Poul. Og dejligt gensyn med biker-vennerne, efter en lang vinter. Desværre kom vi for sendt til Gammel Dansk, der åbenbart havde været rundt tidligere. Talte ikke, men vurderer vi har været en 15 motorcykler og omkring 30 til morgenmad.
 
Sharp kl. 11 gik turen af skønne små veje ind til Esbjerg centrum – hvor vi fik en god central parkeringsplads til os alle. Det er jo lidt fedt, sådan at køre i kortege og brumme lidt, ind igennem menneskemængde – og se de misundelige blikke – alle vil jo gerne have en Harley!!
 
Der var rigtig godt fyldt op med motorcykler og mennesker i Esbjerg, så vejret virkede ikke til at have været en hindring. Et godt træf, der inde midt i byen.
 
Arthur havde travlt på vejen hjem, så det kneb noget med at følge med Buell`n. 
 
Tak for et godt arrangement / Asger Petersen    

Sæsom start Dealer 2017
Lørdag den 01. april viste sig at blive ikke mindre end fantastisk, hvad vejret angik - i de sidste uger op til denne start dag, har alle Harleyér  garanteret stået og skrabet på garageporten - "jeg vil ud" og det kom de i sandhed - dette års åben hus er nok et af de største jeg har oplevet, hvad deltager antal angår, der var knald på fra kl. 0930 og det væltede bare ind med nye besøgende  - klokken 11 startede køen mod grill pølserne og det forlyder at det tog ca. 35 minutter at nå frem, uanset hvor man kiggede, så var køen lige lang.

Der blev i den grad hygget på pladsen - udstillerne, Mondux Forsikring og Jekill & Mr Hyde, havde også gang i butikken - men i forretningen var der run på som aldrig før - Jens var konstant i 6.gear for at få overblik og følge med - der blev handlet.

Musikken, det lokale band, fyrede den max af - jeg gentager max... - det var mega højt og pressede da også nogle deltagere ned i den modsatte ende.

Stemningen var god, det store smil var konstant fremme når man igen og igen mødte en man kendte, fik hilst krammet, klappet på skulder og udvekslet et par ord om den vinter der nu var bag os.

H.O.G. Chapter Jylland Syd var mødt talstærkt op, rigtig mange HOGér havde lagt turen forbi for at støtte op omkring vores sponsoring Dealer - STOR TAK til jer for et flot fremmøde.

Nu venter landevejene og alle de gode ture - så vi ses derude - hold øje med din HOG kalender.