Historisk Heldagstur
Med 31 deltagere på 25 Harleyér var der lagt op til Historisk heldagstur, med morgen start hos Thorbjørn - Kaffe, rundstykker, basser, Underberg og det hele - stor opdækning med telt foran huset - flot så det ud med den lange række af velpudsede maskiner der forventningsfuldt stor klar til turen.

Den første del af turen handlede meget om vandudsigt og startede langs med de nærmeste strande - Hejsager, Kelstrup og Sønderballe. Herefter videre via Løjt Kirkeby ad småveje, hvor også den skønne snoede og skovrige “bjergvej” blev fulgt til Aabenraa. Turen gik videre på sydsiden af Aabenraa Fjord til Ballebro færgen til Als, hvor der var et kort stop.

 

Efter Ballebro var vi ikke helt færdige med de små, smalle veje. Turen gik helt ned til vandkanten langs Alssund, hvor trike’en ville få problemer, hvis vi mødte en bil. I Sønderborg fortsatte vi ned langs Alssund igen med fin udsigt til slottet og ad vejen nedenom Dybbøl Mølle hvor tysken angreb fra i 1864 og med et flot vue over Vemmingbund. Herfra var det slut med de små veje, men ikke med vandudsigten for turen gik ad den flotte Fjordvejen langs Flensborg fjord indtil Kollund, Kruså og til sidst Frøslevlejren.

 

Her var der arrangeret sandwiches med div. drikkevarer og der var afsat tid til at gå en tur rundt i lejren med de mange museer for at få inspiration til et senere besøg. Efter ca. 1 1/2 time var det blevet tid til turens sidste stræk. Området er generelt præget af kedelige, snorlige veje, men det var alligevel lykkedes at finde nogle mindre veje, som snoede sig en smule og med lidt skov at se på. Så turen gik via Tinglev og Hellevad indtil der blev drejet indover Bovlund, Branderup, Arrild og Arnum indtil Gram, hvor vi endte ved kafeen på slottet. Her var der mulighed for en forfriskning inden der blev hilset af efter en fantastisk fin køredag med godt vejr og humør, hvorefter deltagerne kørte hver til sit.